TARİHÇE:

Günümüzde endüstri ve sanayide üstün teknoloji ile donatılmış karmaşık sistemler yer almaktadır. Bu teknolojik gelişmeler üretimi, üretimin kalitesini ve kurumların rekabet edebilme şansını artırmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve hızla artan bilgi birikimi, bu teknolojiyi ve bilgiyi kullanıp, yönlendirebilecek, ileriye dönük tahminler yapabilecek eğitilmiş insan gücüne olan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Bu durumu göz önüne alan üniversitemiz, ülkemizdeki bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, 1991 yılı Mart ayında Rektörlüğe bağlı Sürekli Eğitim Merkezi'ini (SEM) kurmuştur.

AMACIMIZ:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin uzmanlaştığı ve bilgi birikimi olan tüm alanlarda sürekli eğitim programları ile Üniversitenin kamu kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek, Türk sanayii ve ülke kalkınmasına hizmet etmek, Bu hizmeti uluslararası bir boyuta ulaştırmaktır.

Bu yolda edindiğimiz bilgi ve becerileri sizler ile paylaşmak isteriz.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.