18/04/2024 tarihli Yapay Zeka Araçları Kullanarak Eğitim Materyali Geliştirme (Online) Eğitimi

Kesin kayıtlar 16/04/2024 17:00 tarihinde bitmiştir. ÖN KAYIT

●       Yapay Zeka Araçlarının Kullanımını Öğrenmek: Katılımcılar, yapay zekanın eğitimde nasıl kullanılabileceğini anlamak ve bu araçları etkili bir şekilde kullanarak öğrenme materyali oluşturabilmek için gerekli becerileri kazanacaktır.

●       İleri Düzey Teknoloji Becerilerini Geliştirmek: Katılımcıların günümüzün hızla değişen teknolojik ortamında rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olacaktır.

●       Çevrimiçi Eğitim Materyali Kalitesini Artırmak: Katılımcılar daha etkili, öğrenci odaklı ve etkileşimli eğitim materyalleri oluşturarak öğrencilerin öğrenme deneyimini iyileştirebileceklerdir.

Eğitimin Gerekçeleri:

●       Teknolojik Gelişmelerin İlerlemesi: Yapay Zeka, eğitimdeki önemli bir dönüşümü temsil etmektedir. Eğitimcilerin bu teknolojiyi etkili bir şekilde kullanabilmeleri, eğitim sektöründeki yeniliklere ayak uydurabilmeleri için kritik bir gerekliliktir.

●       Öğrenme Deneyimlerinin Geliştirilmesi: Yapay Zeka araçlarının kullanımı, öğrenme deneyimlerini kişiselleştirebilme, öğrenci ihtiyaçlarına uygun materyaller oluşturabilme ve etkileşimi artırabilme potansiyeli taşımaktadır. Bu eğitim, katılımcıları bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmaya teşvik etmeyi amaçlar.

●       Çevrimiçi Eğitimin Artan Popülaritesi: Günümüzde çevrimiçi eğitim, giderek artan bir popülerlik kazanmaktadır. Bu eğilim, eğitim materyallerinin çevrimiçi ortamlarda etkili bir şekilde tasarlanmasını ve kullanılmasını zorunlu kılmaktadır.

●       Öğretmenler

●       Akademisyenler

●       Eğitim Fakültesi Öğrencileri

●       İlgi duyan tüm meslek grupları

16 Nisan 2024

Temel Seviyede İngilizce

Programın en az %80'nine katılanlara 'Katılım Belgesi' verilecektir. Katılım saati katılım belgesi üzerinde belirtilecektir.

• Prof. Dr. Ömer Delialioğlu
  • Arş. Gör. Rafet Çevik
  • Öğr. Gör. Dr. Funda Alptekin
  • Öğr. Gör. Dr. Ersin Kara
  • Öğr. Gör. Dr. Şenol Bakay

●       Yapay Zeka araçlarını kullanarak ders içeriği oluşturma

o   Genel kullanım için oluşturulmuş Yapay Zeka araçlarını tanıma ve metin tabanlı sorular ile içerik üretme örnekleri görme

o   Eğitim içerikleri üretmek için özel olarak oluşturulmuş Yapay Zeka araçlarını ve sundukları imkanları tanıma

o   Ders ile ilgili dönemlik üniteler ve ders konuları oluşturma ve düzenleme, oluşturulan konulara çeşitli ders kaynakları ekleme (Dokümanlar, görseller, videolar, İnternet bağlantıları).

o   Haftalık konu başlıkları ve içerikleri oluşturma ve düzenleme

o   Konu başlıklarının içeriğine uygun olarak ders planı oluşturma ve düzenleme

o   Ders konuları için oluşturulan içeriklere uygun öğrenme hedefleri belirleme

o   Öğrenci performansını değerlendirmek için yeni yöntemler üretme