23/03/2020 tarihli KURU DUVAR SİSTEMLERİ TASARIM VE DENETİMİ İNTERNETE DAYALI SERTİFİKA PROGRAMI Eğitimi

Kesin kayıtlar 23/03/2020 00:00 tarihinde bitmiştir. ÖN KAYIT

KURU DUVAR SİSTEMLERİ, imalatı yapılan iç ve dış duvarlarda herhangi bir şekilde ıslak ya da harçlı imalat gereği duyulmadan tamamlanan sistemler olarak tanımlanmaktadır.

İnşaat sektörü ülkemizde ekonominin lokomotifi sayılabilir, zira yeni yatırımlar ve eski binaların tadilatları da gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle yeni binaların tasarımlarında çağdaş yapı malzemeleri kullanılarak yapıların kısa sürede bitirilip kullanıma hazır hâle getirilmesi hedeflenmektedir.

Bu tür duvarlardan beklenen akustik, termik ve yangın konularıyla ilgili olarak temel bilgilere hâkim olan ve güncel yönetmelikleri öğrenip, iç ve dış duvarları projesindeki ihtiyaca göre (ses, ısı, yangın) tasarlayan, tasarlanmış sistemlerin şantiye ortamında doğru uygulanmasını sağlayan kişilerin yetiştirilmesini hedeflemektedir.

İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümünde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile bu bölüm mezunları katılabilmektedir. Diploma fotokopisi / Öğrenci belgesi istenilmektedir.

22.03.2020

• Değerlendirmede toplam ağırlığı %40 olmak üzere bölüm sonlarında toplam 8 ayrı uygulama çalışması yaptırılır.
  • Sertifika programı sonunda değerlendirme ağırlığı %60 olan bir yazılı sınav yüz yüze uygulanır.
  • Her bir bölümden uygulama ve sınav notları toplamının %60’ı üzerindekiler ‘’Sertifika’’, bu oranın altında kalanlara ‘’Katılım Belgesi’’ verilir.
  • Sertifika belgesi sınavına girebilmek için uygulama çalışmalarının tümüne katılmış olmak ve programda bulunan her bir bölümün en az %70’ini takip etme koşulu aranır.
  • Sınavda başarısız olanlara bir sonraki programlarda bir defa daha sınava girme hakkı verilir.

• Kuru Duvar Sistemlerinin Temel Özellikleri
  • İç Mekân Kuru Duvar Sistemleri: Bölme Duvar