10/05/2021 tarihli Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı 4. Modül Eğitimi

Kesin kayıtlar 29/04/2021 17:00 tarihinde bitmiştir. ÖN KAYIT

Bu sınıf sona ermiştir.

Bilgi Teknolojileri Sertiifka Programının (BTSP) 4. modülü olan bu modül iki eğitimden oluşmaktadır: Web Programlama ve Yazılım Geliştirme Projesi

Sertifika alabilmek için BTSP'nin  dört modülünü başarıyla tamamlama şartı bulunmaktadır. Modüller biribirinin ön koşulu olmasa da programa birinci modülden başlanması tavsiye edilmektedir. Sertifikalar, 4 modülün tamamladığı dönemin sonunda hazırlanmakta ve elektronik olarak iletilmektedir.

Eğitim içerikleriyle ilgili bilgi için: IDEA: Kadromuz ve Dersler (metu.edu.tr)

Bu modül ödemeleriyle birlikte 2. ve 3. eğitimlerinin sınav telafi ödemeleri ve 4. modül eğitimlerinin eğitim telafi (sisteme erişim+ sınav) ödemeleri alınmaktadır.

1., 2., ve 3. modüllere katılmadan 4. modüle kaydolan katılımcıların Kayıt belgeleri için Merkezimizle (sem@metu.edu.tr) iletişime geçmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ!

COVID-19 SALGINI İLE İLGİLİ OLARAK YÖK VE ODTÜ TARAFINDAN ALINAN/ALINACAK TEDBİRLER ÇERÇEVESINDE YÜZ YÜZE DERSLER VE DÖNEM SONU SINAVLARI ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) OLARAK YAPILABİLİR.  DURUMLA İLGİLİ OLARAK ALINMASI MUHTEMEL KARARLAR, İLERLEYEN SÜREÇTE KATILIMCILARLA PAYLAŞILACAKTIR.

• En az lisans programı öğrencisi (4+ yıl) veya bir yüksekokuldan mezun olmak
  • Çok iyi düzeyde bilgisayar okur-yazarı olmak; Windows işletim sistemlerine ve Firefox/Internet Explorer/Opera/Chrome tarayıcılarına aşina olmak
  • Multimedya özellikleri ve internet erişim olanağı olan bir bilgisayara sahip olmak
  • Kursların Türkçe olmasının yanında; kaynak kitaplar, referanslar ve internetten verilecek linkler İngilizce olacağı için, okuduğunu anlayacak düzeyde İngilizce bilmek
  • 8 haftada bir dönem sonlarında yüz yüze dersler, dönem sonu sınavları ve telafi sınavları için en az 2 günlüğüne ODTÜ'ye (Ankara) gelebilmek
  • Her ders için haftada en az 6 saat çalışma zamanı ayırabilmek

29 Nisan 2021

Kurs notları bölüm öğretim üyeleri tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlanmaktadır. Kursların işlenişi de tamamen Türkçe olup kurs kitapları, referans ve çevrim içi kaynaklar İngilizce'dir.

• BTSP, Bilgisayar Mühendisliği Programları'nın 8 temel kursundan oluşmaktadır.  Bu program boyunca verilen 8 dersi başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanmaktadır.
  • BTSP sonunda başarılı olan katılımcılara verilecek olan belge, ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Başkanlığı ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği tarafından onaylanmış resmi bir sertifika niteliğindedir.
  • Bu sertifika, iş başvurularında ve akademik başvurularda katılımcıya referans olabilecek nitelik taşımaktadır.
  • Sertifikalar katılımcının programı tamamladığı yılın sonunda verilmektedir.
  • Sertifikalar ODTÜ SEM tarafından düzenlenmektedir. ODTÜ SEM gerek duyduğunda belgenin niteliği değişmeyecek şekilde belge formatında değişiklik yapabilecektir.
  • Sertifika dışında belge verilmemektedir.

WEB PROGRAMLAMA (WP): Prof Dr. Ahmet Coşar

YAZILIM GELİŞTİRME PROJESİ (YGP): Prof. Dr. Veysi İşler

WEB PROGRAMLAMA (WP)
Bu derste amaç web programlama kavramları öğrencilere vermektir. Son teknolojiler hakkında bilgiler sunmak ve web programla mantığını katılımcılarda oluşturmaktır.

Kitap:
Internet & World Wide Web How to Program, H.M. Deitel, P.J. Deitel.

Referanslar:
İnternet sayfalarında ilgili konularla birçok referans link ders verilirken temin edilecektir.

Haftalık Program:

1. Hafta WWW - World Wide Web
  2. Hafta Web Mimarisine Giriş ve HTML
  3. Hafta - HTML5
  4. Hafta Cascading Style Sheets (CSS)
  5. Hafta Php ve Oturum Yönetimi
  7. Hafta - Bootstrap
  8. Hafta - XML

YAZILIM GELİŞTİRME PROJESİ (YGP)
Bu derste amaç öğrencilerin kendi dönemlerinde öğrendikleri kavramlar ve teknikleri yazılım geliştirme projesi çerçevesinde kullanarak pekiştirmeleri ve deneyimlerinin artmasıdır. öğrenciler kendi seçtikleri bir konuda tek başlarına ya da grup olarak yazılım geliştirecekler ve geliştirdikleri yazılımı belirli standartlara uygun olarak belgeleyeceklerdir.

Kitap:
Bu dersin belirli bir kaynak kitabı yoktur.

Referanslar:
Öğrenciler Yazılım Mühendisliği kitaplarından ve öğretim üyesinin dağıtacağı belgeleme standartlarından yararlanacaklardır. Bunun dışında yapacağı proje konusunda kaynaklar belirlemek ve edinmek öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

Haftalık Program:

1. Yazılım Projesi Belgelendirme standartları
  2. Proje Sunum Standartlarının Tanımlanması
  3. Proje Teklif Belgesi Teslimi
  4. Analiz Belgesi Teslimi
  5. Tasarım Belgesi Teslimi
  6. Gerçekleştirim Belgesi Teslimi
  7. Test Belgesi Teslimi
  8. Proje Sunumları

Adnan Yazıcı

Ödeme Seçenekleri

Başlık Miktar Açıklama
Genel Katılım 875 ₺
BTSP 2. Modül JAVA ile Veri Yapıları ve Algoritmalar Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz.
BTSP 2. Modül Unix ile İşletim Sistemleri Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz.
BTSP 3. Modül Yazılım Mühendisliği Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz.
BTSP 3. Modül Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz.
BTSP 4. Modül Web Programlama Ders ve Sınav Telafi Ücreti 265,50 ₺ TL Sisteme erişimi ve sınav telafisini kapsar.
BTSP 4. Modül Yazılım Geliştirme Projesi Ders ve Sınav Telafi Ücreti 265,50 ₺ TL Sisteme erişimi ve sınav telafisini kapsar.
BTSP 4. Modül Web Programlama Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz.
BTSP 4. Modül Yazılım Geliştirme Projesi Sınav Telafi Ücreti 129,80 ₺ TL Sadece sınav telafi ücretidir. Sisteme erişimi kapsamaz. Ders+ sınav seçeneğinin alınması tavsiye edilmektedir.

26/06/2021 20:00 - 22:00 Prof. Dr. Adnan Yazıcı Online (Canlı)

Kesin kayıtlar 29/04/2021 17:00 tarihinde bitmiştir. ÖN KAYIT