Psikanaliz Eğitimi Orta Seviye 4. Modül

Bu eğitimin amacı ruhsağlığı ile ilgili öğrenci veya uzmanların orta seviyede psikanalitik kavramlarla ve uygulama örnekleriyle tanışmalarını sağlamaktır. (Toplam 6 Modül)

İçinde bulunduğumuz dönem toplumsal ruh sağlığı açısından çok vahim sinyaller vermekte ve sağlık kurumlarına başvurular çok yoğunlaşmış olmakla birlikte yüksek öğrenimdeki zayıflama da, nitelikli ruh sağlığı ile ilgili uzman yetiştirebilmeyi çok zorlaştırmıştır. Bu durumda zaten diplomalı uzmanların donanımlarının sürekli eğitim modeliyle arttırılması en ucuz, en çabuk işleyecek ve en hızlı geri dönüşü olacak bir eğitim müdahalesi olarak düşünülebilir. Bu alanda psikanaliz, her daldan ruh sağlığı uzmanın hem teorik altyapılarının sağlamlaştırılmasında hem de uygulamalarda temel klinik becerilerinin geliştirilmesinde yapı taşı görevi gören bir yaklaşımdır.

Bu eğitimin amacı ruhsağlığı ile ilgili öğrenci veya uzmanların giriş seviyesindeki Psikanaliz bilgilerini bir basamak daha ileri taşıyabilmektir. Orta seviyede bir eğitim olduğundan bu modüle katılabilmek için giriş seviyesindeki ilk iki modülden en az birine katılmak gerekmektedir.

• Ruh sağlığı alanında çalışan veya eğitim/öğrenim görenler,
  • Psikanalitik konulara ilgi duyanlar bu eğitime katılabilir.

15 ders saati

Programın minimum 10 saatine katılanlara "Katılım Belgesi" verilecektir. Katılım saati katılım belgesi üzerinde belirtilecektir.

Psikanaliz ve sinema

• Kültürel konular
  • Psikanalizin Etiği ve Antigone
  • Psikanaliz ve mizah