İnşaat Proje Yönetimi Sertifika Programı (Online)

4.500 ₺

SINIFLARI İNCELE

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın

İnşaat Proje Yönetimi Sertifika Programı’nın öncelikli amacı, inşaat sektöründeki mühendislik ve yapım projelerinin; süre, maliyet, kaynak, sözleşme, kalite ve iş güvenliği ve işçi sağlığı yönetimi temel konularına ve uygulamalarına hakim olan mühendis ve mimarların yetiştirilmesidir. Verilecek eğitim hem teorik hem de pratiğe yönelik konuları kapsayacak şekilde inşaat projelerinden örnekler verilerek anlatılacaktır.

• “Üniversitelerin, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık ve mühendislik bölümlerinin 3. ve 4. Sınıflarında eğitim görmek veya ilgili bölümlerinden mezun olmak” programa katılmak için yeterli koşuldur.
  • Başvuru sayısının fazla olduğu durumlarda sırasıyla İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve İç Mimarlık öğrencilerine ve mezunlarına öncelik verilecektir.

İnşaat Proje Yönetimi Sertifika Programı, inşaat projelerinde süre, maliyet, kaynak, sözleşme, kalite ve iş güvenliği ve işçi sağlığı yönetimi konularının ele alındığı program olacaktır.  Bu programın süresi 36 ders saatidir.

Eğitim dili Türkçedir.  Ancak kullanılacak eğitim materyalleri İngilizce olabilir.

1. Sertifika sınavına girebilmek için eğitimin % 80'ine devam etmek zorunludur.
  2. Programda da bölüm sonlarında vaka çalışması veya problemden oluşan bir ‘uygulama’ olacaktır. Değerlendirmede her altı ‘uygulama’nın ağırlığı  %5 olacak, ve ‘uygulama’ların toplam ağırlığı %30 olacaktır.
  3. Sertifika programının sonunda "online bir sınav ve proje teslimi" yapılacaktır. Bunların programdaki toplam ağırlığı %70 olacaktır.
  4. Programda Sertifika Sınavı’na girebilmek için %80 devam zorunluluğunun sağlanması, uygulamalardan en az dört uygulamanın tamamlanması ve tamamlanan uygulama notlarının ortalamasının %50’nin üzerinde olması koşulu aranacaktır.
  5. Programda, dördüncü maddedeki koşulu sağlayan ve notlarının toplamı %60 ve üzerinde olan adaylara ‘Sertifika’
  6. Program da Sertifika Sınavı’na girebilmek dördüncü maddedeki koşulu sağlayan fakat ‘Sertifika’ için gerekli koşulları sağlayamayan katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilir.

• Prof. Dr. Rıfat Sönmez (Kurucu)
  • Doç. Dr.  Onur Behzat Tokdemir (Yürütücü)
  • Araş.Gör. Alperen Yayla (Program Asistanı)

Konu Başlıkları

• Proje Yönetimi ve İnşaat Projeleri
  • Proje Teslim ve İhale Yöntemleri
  • İnşaatta Yenilikçi Uygulamalar
  • İnşaatta Süre ve Kaynak Yönetimi
  • MS Project ve Primavera ile İş Programlaması
  • Akıllı Modeller ve Planlama
  • Maliyet ve Keşif Yöntemleri
  • Süre ve Maliyet Kontrol Yöntemleri
  • Hakkediş ve Nakit Akışı
  • Akıllı Modeller ve Metraj Hesabı
  • Proje Yaşam Döngüsü ve Maliyet Analizi
  • Sözleşme Yönetimi, ve Teminat Mektupları
  • Akıllı Sözleşmeler, Blockchain ve Yapay Zeka Uygulamaları
  • İhale, Teklif Hazırlanması ve Teklif Aşamasında Süre ve Maliyet Risk Yönetimi
  • Kalite Yönetimi, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
  • Yapay Zeka Yöntemleri ile İş Sağlığı Uygulamaları

Program Tarihleri

03/03/2021 tarihli eğitim için tıklayın.

DETAYLARI İNCELE

Araş. Gör. Alperen Yayla
Doç. Dr. Onur Behzat Tokdemir

Eğitimin Yapılacağı Yer

36 Ders Saati

Belge

Sertifika

Ücret

4.500 ₺

SINIFLARI İNCELE

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın