Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programı (Online)

Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programı’nın temel amacı Türkiye’de hizmet veren mimarlık ve yapı sektörü ile ilgili şahısların ve firmaların son yıllarda önem kazanan Yapı Bilgi Modellemesi süreçlerini kavramsal ve uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamaktır. 

24.200 ₺

SINIFLARI İNCELE

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın

Amaç

Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programı’nın temel amacı Türkiye’de hizmet veren mimarlık ve yapı sektörü ile ilgili şahısların ve firmaların son yıllarda önem kazanan Yapı Bilgi Modellemesi süreçlerini kavramsal ve uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamaktır. Bu sertifika programı, yapı ve yapım sektöründe “dijital bilgi üretimi” konusunda nitelikli profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programının hedefleri şunlardır:

  • Yapı ve yapım sektöründe çalışan profesyonellerin dijital bilgi modelleme ekosistemini kavrayabilmeleri,
  • Yapı ve yapım sektöründe çalışan profesyonellerin dijital bilgi modelleme kabiliyetlerini edinmeleri ve geliştirmeleri,
  • Yapı ve yapım sektöründe çalışan profesyonellerin modelleme araçlarını etkin kullanabilmeleri,
  • Yapı ve yapım sektöründe çalışan profesyonellerin üretilen dijital bilgiyi kullanarak analizler (sürdürülebilirlik ve çakışma analizleri, maliyet tahmini, iş planlama süreçleri, vb.) yapmaları,

Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programı sonundaki kazanımlar şunlardır:

  • Yapı Bilgi Modellerini ve yapı sektörüne getirdiği yeni çalışma modellerini tanımlamak,
  • Yapı Bilgi Modelleri kullanım senaryolarını tanımlamak,
  • Yapı Bilgi Modellemesi ekosisteminde kullanılan belli-başlı bilgisayar programlarını ve bu programların avantaj / dezavantajlarını listelemek,
  • Nesne tabanlı çalışma prensibiyle bina ve sistemlerini modellemek,
  • Üretilen modelleri kullanarak analiz (örneğin çakışma analizleri, zaman simülasyonları, keşif/metraj, sürdürülebilirlik, enerji, karbon ayakizi, vb) yapmak,

"İnteraktif bir eğitim olması ve sunumların telif hakkı barındıran malzemeler içermesi sebebiyle derslerimiz kayıt edilmemektedir." 

Başvuru Koşulları

Bu sertifika programına yapı sektörü ile ilgili alanlarda 2 yıllık teknik okul veya 4 yıllık bir üniversite bitiren ve yapı sektörü ile ilgili tecrübe sahibi olan meslek insanları katılabilir.

Kesin kayıt için ayrıca diploma veya mezun belgesinin sem@metu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Süre

60 Ders Saati

Eğitim Dili

Talebe göre Türkçe veya İngilizce verilebilir.

Belgelendirme

Sertifika alabilmek için katılımcıların:

  1.  Eğitim programının %80’ine devam etme koşulunu sağlamaları,
  2.  Modül 4’te verilen proje kapsamındaki modelleme (entegre proje modeli üretimi) ve analizlerinin (çakışma analizleri, 4 boyutlu modelleme, maliyet tahmini) tamamlanarak dijital (sayısal) ortamda teslim etmesi beklenir.

Bu projenin teslim edilmesi için isteyen katılımcılara 60 saatlik eğitim programının bitiminden sonra 30 günlük ek bir süre verilebilir. 

Teslim edilen proje 100 üzerinden değerlendirilir. Bu değerlendirme süreci için bir “Performans Değerlendirme Ölçeği” oluşturulacaktır. 70 puan ve üstü alan katılımcılar başarılı olarak nitelendirilir ve sertifika almaya hak kazanır.

İlk aşamada başarısız olanlara veya ilk bir ay içerisinde teslim yapmamış olanlara ilave 30 günlük bir süre içerisinde projesini tamamlama hakkı verilir. 

Son aşama sonunda projede başarısız olanlara devam koşulunu sağlamaları durumunda "Katılım Belgesi" verilir. 

Eğitmenler

Konu Başlıkları

Yapı Bilgi Modelleme Uzmanı Sertifika Programı 60 saati kapsayan 4 ana modülden oluşmaktadır. Bu programda Yapı Bilgi Modellemesi ekosistemi tanıtıldıktan sonra 3D (geometri), 4D (++ zaman), 5D (++ maliyet), 6D (++sürdürülebilirlik) ile ilgili proje boyutları uygulamalı olarak anlatılacaktır.

Programı oluşturan modüller şunlardır:

1) Modül 1 – Yapı Bilgi Modellemesi - Kavramlar - 8 ders saati.

2) Modül 2 – Yapı Bilgi Modellemesi - Modelleme (mimari, statik, havalandırma, tesisat, elektrik, vb) - 24 ders saati.

3) Modül 3 – Yapı Bilgi Modellemesi - Analiz (4B modelleme, çakışma analizi, keşif-metraj, sürdürülebilirlik - enerji modellemesi ve karbon ayakizi hesaplama, vb) - 16 ders saati. 

4) Modül 4 – Yapı Bilgi Modellemesi - Uygulama - 12 ders saati. 

Telefon

Prof. Dr. Ali Murat Tanyer (e-mail: tanyer@metu.edu.tr - Tel: 0312 2107274)

Modül 1 – Kavramlar - 8 ders saati

Bu modül, Yapı Bilgi Modellemesi kavramını ayrıntılı bir şekilde tanıtıp Yapı Bilgi Modellemesindeki önemli kavramlardan bahsetmektedir. Bu modül 8 ders saati sürmektedir.

Neler Öğreneceksiniz?

Bu modülde Yapı Bilgi Modellemesini günümüz Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat sektöründe gerekli kılan sebepler ayrıntılı olarak anlatılacak, Yapı Bilgi Modellemesinin geleneksel iş süreçlerine nasıl bir etkisi olduğunu gösterilecektir. Modülde BIM ekosistemindeki çeşitli yazılımlar tanıtılarak BIM kullanım senaryoları anlatılacaktır. Bu bağlamda çeşitli kavramsal ögeler, bilgi ve iletişim araçları ve yeni bilgi süreçleri eşliğinde örnekler ve vaka çalışmaları sunulacaktır.

Bu modülde anlatılan detaylı konu başlıkları şunlardır:

  • İnşaat endüstrisi mevcut durum analizi
  • Neden Yapı Bilgi Modellemesi?
  • Yapı Bilgi Modellemesi tanımı ve özellikleri
  • Yapı Bilgi Modellemesi kullanım senaryoları
  • Yapı Bilgi Modellemesi uyumlu programlar
  • Dünya ülkelerindeki Yapı Bilgi Modellemesi adaptasyonu
  • Yapı Bilgi Modellemesi iyi uygulama örnekleri

MODÜL-1 DERS İÇERİĞİNE DAİR ÖRNEK EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

 

İnşaat endüstrisi mevcut durum analizi

 

Yapı Bilgi Modellemesi tanımı ve özellikleri

 

BIM Ekosistemi ve Yapı Bilgi Modellemesi uyumlu programlar

 

Yapı Bilgi Modellemesi kullanım senaryoları

 

Yapı Bilgi Modellemesi faydaları

 

BIM iyi uygulama örnekleri

 

Farklı ülkelerdeki BIM adaptasyonu

Modül 2 – Tasarım için 3 Boyutlu Nesne Modelleme - 24 ders saati

Eğitim İçeriği:

Bu modül “BIM yazılımları ile bilgi modellemesi” kavramını işlemekte ve Yapı Bilgi Modellemesinde kullanılan yazılımlar ile uygulamalı bir eğitim vermektedir. Bu modül 24 ders saati sürmektedir.

Neler Öğreneceksiniz?

Bu modülde öncelikle temel modelleme kavramları ve Yapı Bilgi Modellemesi temelli modellemenin gerekleri anlatılacaktır. Bu bağlamda modelleme araçlarına ait arayüzler, işlevler ve modellemeye ön hazırlık için gereken süreçler pratik egzersizler yardımıyla gösterilecektir. Temel modelleme yetenekleri sunulduktan sonra bir yapının mimari, yapısal sistem, mekanik, elektrik, tesisat sistemlerinden çeşitli yapı elemanları ile nasıl modelleneceği anlatılacaktır.

Yapı bilgi modellemesi eğitimi (mimari ve mühendislik (strüktür, MEP) yapı modellemeleri) temel olarak Autodesk® Revit BIM yazılımı kullanılarak yapılmakta ancak başka programlardan da bahsedilmekte ve eğitim sürecinde kullanılmaktadır. Örneğin donatı modellemesi için Autodesk® Revit ve Tekla® Structures programı kullanılmaktadır. Bu durumda eğitim sürecinde çeşitli yazılımlar arasında bilgi alışverişinin nasıl yapılması gerektiği de vurgulanmaktadır. Bu bağlamda Industry Foundation Classes (IFC) ve Green Building XML (GBXML) dosya formatlarından bahsedilecektir.

Bu modülde anlatılan detaylı konu başlıkları şunlardır:

  • Temel Modelleme Kavramları
    • Modelleme kavramı
    • Yazılım arayüzü
    • Kavramsal modelleme ve ön analiz
  • Mimari modelleme
    • Duvar tasarımı ve yerleşimi
    • Kapı ve pencere tasarımı ve yerleşimi
    • Çatı tasarımı ve yerleşimi
    • Yapı dokümantasyon, plan, kesit ve cepheler
    • Merdiven ve korkuluklar
    • Mekân tanımlama ve lejantlar
  • Yapısal modelleme
    • Taşıyıcı elemanlar
    • Donatı modelleme - Autodesk® Revit - Tekla® Structures ilişkisi
  • Mekanik modelleme
    • HVAC alt sistem elemanları
    • Tesisat sistemi
  • Elektrik modelleme
    • Kablolama ve kablo tavaları
    • Aydınlatma elemanları
    • Sigorta ve anahtar kutuları

MODÜL-2 DERS İÇERİĞİNE DAİR ÖRNEK EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

   

Mimari BIM Modeli - Revit

   

Strüktür BIM Modeli - Revit

   

Mekanik BIM Modeli - Revit

   

Sıhhi Tesisat BIM Modeli - Revit

   

Elektrik - Aydınlatma BIM Modeli - Revit

     

Donatı Modelleme - Revit, Tekla

Modül 3 – Yapı Bilgi Modelleri ile Analiz - 16 ders saati

Eğitim İçeriği:

 

Bu modül öncelikle temel analiz kavramlarını sunmakta ve bunu takiben Yapı Bilgi modeli tamamlanan bir yapının farklı araçlar ile farklı bağlamlarda nasıl analiz edileceği konusuna dair uygulamalı bir eğitim vermektedir. Bu modül 16 ders saati sürmektedir.

Neler Öğreneceksiniz?

Bu modülde temel analiz kavramlarını takiben Yapı Bilgi Modellemesi ile gerçekleştirilebilecek analiz yöntemleri anlatılacaktır. Öncelikli olarak bir önceki modülde çeşitli disiplinler için üretilen bilgi modelleri biraraya getirilerek “bütünleşik ve entegre edilmiş bir bilgi modeli” oluşturulacaktır. Bu bütünleşik bilgi modeli kullanılarak proje paydaşları tarafından üretilen mimari ve mühendislik modelleri çeşitli BIM analiz yazılımları tarafından çakışma analizi ile incelenerek projedeki hatalar tespit edilecektir.

Ayrıca projenin 4., 5. ve 6. boyutları için analizler gerçekleştirilecektir. Bu analizler arasında metraj, maliyet tahmini ve bunlar için gerekli ön çalışmalar (proje planlaması, model entegrasyonu ve yönetimi, problem saptama ve çözme) ve sürdürülebilirlik için enerji modellemesi ve karbon ayakizi belirlenmesi bulunmaktadır. Bu bağlamda farklı yazılım araçlarına ait kullanım senaryoları sunulacak, bu araçlara has arayüzler, işlevler ve komutlar tanıtılacaktır.

Yapı bilgi modellemesi analizleri (4., 5. ve 6. Boyut analizleri) temel olarak Autodesk® Navisworks BIM yazılımı kullanılarak yapılmakta ancak başka programlardan da bahsedilmekte ve eğitim sürecinde kullanılmaktadır. Örneğin çakışma analizleri için BIMCollab bulut tabanlı programı, yapısal analizler için Autodesk® Robot Structural Analysis programı kullanılmaktadır. Bu durumda eğitim sürecinde çeşitli yazılımlar arasında bilgi alışverişinin nasıl yapılması gerektiği de vurgulanmaktadır. Bu bağlamda Industry Foundation Classes (IFC) ve Green Building XML (GBXML) dosya formatlarından bahsedilecektir.

Bu modülde anlatılan detaylı konu başlıkları şunlardır:

  • Analiz kavramı
  • Şantiye için Yapı Bilgi Modellemesi
    • Model bütünleştirme ve yönetimi
    • Çakışma Analizi
    • Problem saptama ve çözme
    • Planlama ve 4 boyutlu benzetim
    • Maliyet tahmini ve metraj
    • Proje modelinin animasyonlar ile gösterimi
    • Yapısal Analiz - Autodesk® Revit - Autodesk® Robot Structural Analysis ilişkisi
  • Sürdürülebilirlik ve Yapı Bilgi Modellemesi
    • Sürdürülebilir bina tasarım süreçleri
    • Enerji benzetim programları
    • Enerji benzetimi ve açık kaynak standartlar (GBXML)
    • Operasyonel karbon ayakizi hesaplamaları

MODÜL-3 DERS İÇERİĞİNE DAİR ÖRNEK EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

BÜTÜNLEŞİK MODEL OLUŞTURMA

   

Bütünleşik BIM Modeli Oluşturma - Navisworks

ÇAKIŞMA ANALİZLERİ

   

Çakışma Analizleri Oluşturma ve Yönetimi - Navisworks, BIMCollab

4 BOYUTLU YAPIM MODELLEMESİ (4B)

4 Boyutlu Yapım Simülasyonu - Revit, Navisworks

   

4 Boyutlu Yapım Simülasyonu Otomasyonu - Revit, Dynamo, Naviworks

METRAJ VE KEŞİF TABLOLAMALARI (5B)

   

Bütünleşik BIM Modeli Metraj Tablolama - Revit, Navisworks

Donatı Metrajı Tablolama - Revit

   

Donatı Metrajı Tablolama - Navisworks

YAPISAL DAYANIM ANALİZLERİ

   

Yapısal analiz için analitik model oluşturma ve yük tanımlama - Revit

   

Yapısal Analizler - Robot Structural Analysis
(Moment diagramları, deplasmanlar, kesme kuvvetleri, vb)

   

Yapısal Analizler - Robot Structural Analysis
(Moment diagramları, deplasmanlar, kesme kuvvetleri, vb)

   

Yapısal Analizler - Robot Structural Analysis
(Moment diagramları, deplasmanlar, kesme kuvvetleri, vb)

   

Yapısal Analizler - Robot Structural Analysis
(Moment diagramları, deplasmanlar, kesme kuvvetleri, vb)

   

Yapısal analiz - Robot Structural Analysis - Revit Entegrasyonu

   

Yapısal analiz - Robot Structural Analysis - Revit Entegrasyonu

   

Yapısal analiz - Robot Structural Analysis - Revit Entegrasyonu

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANALİZLERİ (6B)

   

Sürdürülebilirlik Analizleri - Enerji Modelleme ve Karbon Ayakizi - Revit, Insight, Green Building Studio

   

Sürdürülebilirlik Analizleri - Enerji Modelleme ve Karbon Ayakizi - Revit, Insight, Green Building Studio

   

Sürdürülebilirlik Analizleri - Enerji Modelleme ve Karbon Ayakizi - Revit, Insight, Green Building Studio

   

Sürdürülebilirlik Analizleri - Enerji Modelleme ve Karbon Ayakizi - Revit, Insight, Green Building Studio

   

Sürdürülebilirlik Analizleri - Enerji Modelleme ve Karbon Ayakizi - Revit, Insight, Green Building Studio

Modül 4 – Uygulama - 12 ders saati

Dördüncü modülde katılımcılar ilk üç modülde anlatılan kavramlar eşliğinde örnek bir yapı projesinin çeşitli disiplin modellerini (mimari, strüktür, mekanik, elektrik, vb) üretecekler ve yapım sürecinde kullanılacak çeşitli analizleri (örneğin çakışma analizleri, zaman simülasyonları, keşif/metraj, vb) gerçekleştireceklerdir. Bu modül 12 ders saati sürmektedir.

Neler Öğreneceksiniz?

Bu modülde çeşitli BIM modelleme araçları kullanılarak örnek bir projenin mimari ve mühendislik (yapısal sistem, mekanik, elektrik, tesisat) modelleri üretilecek ve analiz programlarında incelenecek, çakışma analizleri ve keşif metrajları gerçekleştirilecektir.

Bu modülde anlatılan detaylı konu başlıkları şunlardır:

  • Örnek bir proje ile Yapı Bilgi Modelleme uygulaması yapılması
  • 3 boyutlu mimari model üretilmesi
  • Mimari modelin altlık olarak kullanılarak disiplin modellerinin üretilmesi
  • Çakışma analizleri yapılması
  • 4 boyutlu modeller ile zaman planlaması yapılması
  • 5 boyutlu modeller ile keşif-metrajların üretilmesi, maliyet tahmini yapılması

- BIM’e dair teorik ve teknik bilgi açısından çok zengin bir içeriğe sahip bir programdı. 
- Ders programının içeriği müthiş özenle hazırlanmıştı ve konular çok yetkin hocalar tarafından akıllardaki soru işaretlerini imha edercesine aktarıldı (Online olmasına rağmen). 
- Eğitim nihayetinde detaylı bir yapıyı kendimizin projelendirmiş olması (özgüven açısından çok kıymetli oldu benim için) programın başarılı yönleri idi.
- Eğitim sonunda detaylı bir yapıyı kendimizin projelendirmiş olması (özgüven açısından çok kıymetli oldu benim için) programın başka bir başarılı yönü idi.
- Ekranda akıcı bir dil, akıcı bir sunum, zaman zaman interaktif, teknik bilgi tartışması olması, ortalama 3.5 saat ekranda konsantrasyonumu koruyarak notlarımı almama olanak sağladı.
- Yüksek kalitede iki kıymetli hocadan, özenle planlanmış, her dakikasının verimli geçtiği, teknik bilgilerle dolu, sürükleyici bir eğitim aldım. Çok mutluyum. Hocalarıma öncelikli olarak, emek verenlere içtenlikle teşekkür ederim.
S.T.

- Oldukça detaylı bir anlatımla (teorik ve uygulama), konunun önemini çok iyi anladım. Paket programların kullanımı çok detaylı anlatıldığı için bu programların kullanımına yönelik de eşsiz bir yetenek kazandım. Bu konu ile ilgili kendimi geliştirmem gerektiği inancını bana aşıladı.
- Hocalarımız hem anlatım tekniği, hem sorulan sorulara dürüstçe ve detaylı olarak cevap vermeleri ya da bilmedikleri konuyu araştırıp bir sonraki ders anlatmaları beni çok etkiledi. Zevkle dinledim. Hocalarımın sonraki eğitimlerine de katılmak isterim.
- Detaylı anlatım, konulara hakimiyet, iletişimin güçlü olması, teorinin uygulama ile desteklenmesi programın olumlu yönleri idi.
- Oldukça detaylı ve güzel bir anlatım. Çok istifade ettim. Hocalarımız bu alanda bence en iyilerden. Yüzde 99 memnun kaldım. %1’lik kısmında ise eğitimin daha uzun bir zamana yayılmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim. Sonraki eğitimi bekliyoruz.
M.Ü.

- BIM Entegrasyonlu yeni uygulama ve programlar öğrenmek ve sektörde kullanılan programlarda farklı kullanım yöntemleri öğrenmek (örneğin yapım simülasyonu) çok katkı sağladı
- Uygulama dersleri öncesi teorik bilginin verilmesi ve klasik kurslar gibi doğrudan ve sadece program uygulamasına geçilmemesi çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
- En başarılı yönü kursu veren hocamızın tek tek modelleme yaparak anlatması ve olası hata çözümleri ile kolay yöntemlerin anlık olarak öğrenilmesi çok başarılı bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sadece program içeriğine vurgu yapılmayarak teorik bilgilerin de verilmesi, kursu alan bizler için sektörde ufuk açıcı ya da adım attırıcı bir etkisi olduğuna inanıyorum.
- BIM entegre bir projede mimar olarak çalışıyorum. Yapı bilgi modelleme uzmanı sertifika programında öğrendiklerimi iş hayatımda kullanmak için denemelere başladım. Yine program bana mutlaka BIM Yönetimi sertifika programına da katılmam gerektiğini bana tekrar hatırlattı.
A.K.

- Daha önce modelleme tecrübem olmamıştı. BIM ile ilgili programlarda en temel seviyeden başlanarak temel modelleme, analiz eğitimleri ve bunlarla beraber yazılım kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler öğrendim.
- Modüller sıralaması, içerikleri, uygulama esnasında bağlantılı içeriklerin de dahil edilmesi açısından olumlu ve gayet faydalıydı.
- Program farklı disiplinler açısından gayet faydalıydı. Bir inşaat mühendisi olarak birçok şey öğrendim. Kursun tanıtımında bahsedilen tüm modüller işleniyor. Sıfırdan bir proje oluşturuluyor. Projede birçok farklı disipline değiniliyor (Architecture – Structure – MEP modelleri). Bu alanda ilerlemek ve kendisini geliştirmek isteyen tüm mimar ve inşaat mühendislerine önerebilirim.
E.C.Y.

- Online bir sertifika programı olmasına rağmen yüz yüze bir programdan çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. BIM’in bir yazılım olmadığı farklı sunum materyalleri ile tarafımıza sunuldu.
- Modül-1 içerisinde temel kavramlar aktarılırken akıcı bir anlatımın olması, Modül-2 içerisinde adım adım modelleme yaparken sadece ortaya bir model çıkarmayı amaç edinmeksizin düşünce mantığının aktarılmaya çalışılması, Modül-3 içerisinde BIM modelininden yapısal analiz analiz programına geçişin aktarılması, Modül-4 içerisinde her türlü sorumuza ve ek ders talebimize olumlu şekilde geri dönüş yapılması programın başarılı yönleri idi.
F.Ö.K.

- Modüllerin organizasyonu iyi bir konseptte hazırlanmış. Özellikle modelleme kısmında en temelden başlayıp en ince detayına kadar işlenmesinin, bu alanda hiç tecrübesi olmayan katılımcılar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca analiz modülünde uygulanan işlemlerin en temel halinden otomatik haline kadar incelenmesi, işlemlerin mantığının anlanması açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.
- BIM ekosisteminin Türkiye’de ve Dünyada uygulamalarını anlamak, nesne tabanlı bütünleşik modeller üretmek, planlamak ve analiz etmek için çok kıymetli bir program.
A.F.A

- Modüllerin içeriği genel anlamda zengindi. Modül 2'de öğrendiğimiz kavramlar BIM mantığını öğrenmemizi ciddi anlamda kolaylaştırdı. Aynı zamanda 4D ve çakışma çalışmaları gibi baska yerlerde bulmanın zor oldugu konulara değinilmesi faydalıydı.
B.A.

- Sertifika programı, kapsamlı içeriği ve uzman eğitmenleriyle gerçekten etkili bir öğrenme deneyimi sunuyor. Konuların detaylı işlenişi, uygulamalı yaklaşım ve katılımcıların soru-cevaplarını anlık alabilmesi modelleme konusunda kısa sürede büyük beceriler kazandırıyor.
Ç. T.

- İnşaat sektöründe aktif olarak görev alan tüm mimar ve mühendislerin bu içerikteki eğitimleri almalarını öneririm.
C.E.

- Ev konforunda, mesai saatleri dışında kendinizi BIM konusunda geliştirmek ve inşaat sektörünün geleceğe yönelik süreçlerinde yer almak isterseniz kesinlikle tercih edebileceğiniz bir eğitim.
C.T.

- Farklı disiplinlerde çalışanlar ile bir araya gelerek farklı bakış açılarıyla birlikte sektörel programların öğrenilmesi ve sertifika programının online olması çok başarılıydı.
- Tecrübesi olmayanlar için gayet anlaşılır, eğitici ve uygulanabilirliği yüksekti.
C.D.

- Modüller, kullanılan programları bilmeseniz de verimli bir şekilde öğrenebileceğiniz ve dersleri efektif bir şekilde takip edebileceğiniz şekilde ayarlanmış. Programın her seviyeye hitap edebilmesi ve her sorumuzun detaylıca cevaplandırılması çok olumlu idi.
E.B.K.

- BIM süreçleriyle ilgili alanda ilerlemek isteyenler, bu alanla ilgili çalışma yapmak isteyenler için baştan sona tüm sorularına cevap bularak ilerlenebilecek bir eğitim.
E.Ç.

- Kursiyerlerinizle olan iletişiminiz ve konuya olan hakimiyetiniz benim en olumlu bulduğum yönlerden biri oldu. Konuları sade, anlaşılır ve detaylı bir şekilde aktarabilmeniz, sıkılmadan ve yorulmadan takip etmeyi kolaylaştırıyordu.
Benim için en olumlu yönlerden bir diğeri ise, BIM süreçleri hakkında konuştuğumuz, teorik bilgilerin yer aldığı ilk modül oldu. Konunun tam olarak anlaşılabilmesi açısından verimliydi. Ayrıca konuları ve programları en temel seviyeden ele alarak anlatmanız, revit ve naviswork programlarını bilmememe rağmen zorlanmadan kullanmama olanak tanıdı.
- Projeleri üretirken yapılan modelleme ve analiz uygulamalarını tek bir yol üzerinden anlatmayıp, varsa diğer seçeneklerin de anlatılarak bizlere farklı uygulama yolları gösterilmesi programın başarılı yönlerinden birisiydi.
- Uygulama ile bağlantı olacağı düşünülen programların, pluginlerin ve farklı yöntemlerin katılımcılarla paylaşılması programın başarılı yönlerinden birisiydi.
E.C.Ö.

- Eğitimcilerin her soruya çözüm bulmaya çalışması ve yardımcı olması programın başarılı yönlerinden bir tanesiydi.
S.K.

- Mimari model haricinde diğer disiplerin modellerinin de yapılması yönetimsel olarak çok faydalı oldu. Diğer paydaşların mimari modelden beklentilerini bu şekilde anlayabildim.
- Ders kayıtlarının olmaması başta gözümüzü korkutsa da yapılan sık tekrarlarla bu durumdan olumsuz olarak etkilenmedik.
- Modelleme öncesinde BIM kavramları ve mantığı üzerine yapılan sunumlar BIM anlayışımızı geliştirdi. Öğrenilen modelleme tekniklerinin uygulama olarak istenmesi edinilen bilgilerin teorik zeminden çıkarak somutlaşmasını sağladı.
H.T.Ç.

- Bana kalırsa sertifika programının en olumlu yönü derste anlatılan projenin sıfırdan çizilmesi ve kullandığımız her program için projemiz harici
programların bütün arayüzünü anlatarak farklı uygulamalarla programlar hakkında bilgi verilmesi oldu. Ayrıca ne zaman istersek eğitimcilerimize ulaşabiliyor olmamız bütün sorunlarımızı rahat bir şekilde çözmemize çok yardımcı oldu. Ve dersler içerisinde yeterince tekrar yapmak konuları pekiştirmemiz yönünde çok artı sağladı.
İ.E.K.

- Hocalarımızın yapı bilgi modellemesi hakkındaki tüm bilgi ve birikimlerinin bizlere net ve sade bir şekilde aktarılıyor olması
- Modüllerin birbiriyle net bir şekilde uyumlu olarak ilerlemesi en başarılı yönlerden biriydi diyebilirim. Her modül için bizlere ayrı ayrı sunumlar yapılıp örnek uygulamalar gösterilmesi bizlere çok artı sağladı.
- Kayıt olurken faydalı olup olmayacağı konusunda kuşkularım olmuştu fakat eğitimi tamamladıktan sonra şüphesiz bana çok şey kattığını söyleyebilirim. BIM üzerine aldığım en başarılı eğitimlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim.
M.A.

- Mesleki kariyerimde kullanabilecegim bilgisayar becerisine sahip olmamı ve inşaat/yapım yazılım teknolojilerini öğrenemi sağladı.
- Modüller arası konuların sürekliliği ve konu anlatımlari başarılıydı. Konular ve bilgiler arası kopmalar yaşamadım. Her bir modül birbirinin tamamlayıcısı durumdaydı.
U.D.

- Kursun içeriği Türkiye’de çok nadir bulunabilecek son derece spesifik konuları barındırıyordu.
- Modül içeriğindeki Teorik sunumlar uygulama aşamasına geçince bir birini tamamlayıcı ve kapsayıcı bir şekilde ilerledi.
- Sistemi tanımak adına çok bilgilendirici bir programdı. Herkesin anlayabileceği detayda ve seviyede anlatılması sistemi anlayarak analiz etme kabiliyetlerinin gösterilmesi programın başarılı yönleri idi.
Ö.Ş.

- Sadece teorik altyapıya değil, pratik uygulamalara daha çok ağırlık verilmesi programın başarılı yönlerinden bir tanesiydi.
S.M.Ç.

- Eğitimin online ortamda gerçekleştirilmesi ve eğitim içeriğinde Yapı Bilgi Modelleme süreçlerinin kavramsal ve uygulamalı olarak ele alınması programın başarılı yönlerinden bir tanesiydi.
- Dijital bilgi modelleme ve analiz aşamalarının eğitimciler tarafından derste adım adım uygulamalı şekilde anlatılması ve konuların gerekli yerlerde sunumlarla desteklenmesi başarılıydı.
- Soru-cevaplar için katılımcılara yeterli süre tanındı.
C.S.

- Program sonunda uygulamalı bir teslim sürecinin olması amaç ve hedeflere ulaşılması adına programın en olumlu yönüydü.
- Kapsamlı ve öğretici bir süreç oldu. Kavramlar üzerinden anlatılan konuların uygulama ile pekiştirilmesi anlaşılması ve kalıcılığı açısından en başarılı yönüydü. Program sonunda yapmış olduğumuz proje teslimleri BIM sürecinin ve yazılımlarının daha iyi anlaşılmasını sağladı.
- Kapsam ve kazanım olarak verimli bir sertifika program süreci oldu. Teorik içeriğinin yanı sıra uygulama pratiğinin de katılımcıya sunulması açısından gayet başarılıydı diyebilirim.
G.B.

- Oldukça kapsamlı bir programdı. Hiç bilmeyen biri için bile yeterince açıklayıcı ve geliştiriciydi.
- Daha önceden kullanmadığım çeşitli programların her detayının ve programların kullanım mantığının oldukça tutarlı ve keyifli bir şekilde aktarıldığını düşünüyorum. BIM’in program öğrenmekten çok daha fazlası olduğunu fark ettirdiği için teşekkür ederiz.
- BIM nedir sorusundan başlayarak, programların kullanım alanlarının inceliklerini, her seviye için oldukça başarılı bir şekilde aktaran bir programdı. Derste yalnızca programların kapsamlı bir şekilde kullanılmasını değil aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarına göre programların kullanım alanlarındaki çeşitliliğinin farkına vardık.
İ.İ.

- Çalışma hayatımızda sadece kendi alanımızdaki BIM kısmıyla modelleme yaparken bu programda diğer disiplinlerle ilgili de BIM sürecini öğrenmemizin iş hayatımızda etkili olduğunu düşünüyorum.
- Programı hiç bilmeyen insanlar için sıfırdan başlanması ve sonrasında her ayrıntısına kadar anlatılması açısından herkese hitap eden bir kurs.
M.Ç.

- BIM sürecinde yetkin öğretmenlerin oluşu, tüm boyutların işlenmesi, modelleme konusunda kapsamlı anlatım, dolu dolu geçen ders saatleri programın başarılı yönleri idi.
- Modelleme uzmanı olarak çalışan bir mimarın veya mühendisin yaşayabileceği olası sorunların veya bilmesi gereken detayların anlatıldığını düşünüyorum.
O.C.D.

- BIM ve BIM yazılımları ile ilgili sadece temel bilgilere sahip bir katılımcıyı program sonunda BIM uzmanı haline getirebiliyor olması programın başarılı yönlerinden bir tanesi idi.
- Her modül sistematik olarak birbirinin devamı niteliğinde güzel kategorize edilmiş.
- BIM alanında uzmanlaşmak isteyen herkesin mutlaka katılması gereken bir program olduğunu düşünüyorum.
O.B.

- Farklı disiplin modelleri üzerinde çalışarak projenin bütününün daha iyi anlaşılması programın başarılı yönlerinden bir tanesi idi.
- Konuların önce kavramsal, sonra pratik olarak işlenmesi anlaşılırlığını arttırıyor.
- Farklı disiplin modelleri ile uygulama yaparak yapıyı oluşturan elemanlar ve sistemler arasındaki bağlantıyı daha iyi anlayacağınız, disiplinler arası koordinasyon konusunda kendinizi geliştirebileceğiniz, BIM kavramını ve avantajlarını örneklerle öğreneceğiniz keyifli bir program.
S.M.

- Yapı Bilgi modellemesi hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin düzeyinden başlayarak, anlaşılabilir ve öğretici bir şekilde eğitim tarafımızla paylaşıldı. Hocalarımız sorularımıza kısa sürede ve anlaşılır yanıtlar verdiler.
- BIM nedir sorusundan başlayarak, yapı bilgi modellemesinin bize katkıları, zamandan tasarruf, hatayı minimize edebilme, sıfırdan bir proje döngüsü ve disiplinler arası dosya paylaşımı, revizyonların yapılmasının hızlı ve koordineli bir şekilde yapılabilmesi, 4D simülasyon, analizlerin hazırlanmasının anlaşılır anlatılması bence başarılıydı.
S.S.D.

- BIM ile ilgili öğrendiğimiz her şeyi uyguladığımız bir model üretiyor olmak programın başarılı yönlerinden bir tanesi idi.
- Farklı disiplinler arasındaki ilişkinin ve üretilecek olan sonuç ürüne kadar nasıl bir süreç izlenilmesi gerektiğine dair bağlantıların anlatıldığı bizler için verimli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Neden sonuç ilişkisi kurularak, teoride öğrenilen her şeyin uygulandığı bir model üretiyor olmak öğrenilen şeylerin kalıcı olmasını sağladığını düşünüyorum.
- BIM modeli üretilirken sonuç ürüne kadar izlenilmesi gereken aşamalar, farklı disiplinler ve bu disiplinler arasındaki ilişkiler, sonuç üründen elde edilebilecek doğru bilgiler, izlenilebilecek kısa yollara kadar bir çok şeyi öğrenip uygulayarak deneyimleyebildiğimiz bir süreç olduğunu düşünüyorum. Keyif aldığım ve kendimi geliştirdiğimi hissettiğim bir program oldu.
S.N.Y.

- Verdiğim emeğin karşılığını aldığımı bilmek en olumlu yönü bence.
- Program benim açımdan çok olumlu geçti.
- Program içerik ve kalite olarak beklentileri karşılar nitelikte. Hocalarımız konulara ve yazılımlara son derece hakim. Derste cevaplayamadıkları bir soru olsa bile bir sonraki derse konu ile alakalı mutlaka geri dönüşleri oluyor.
- 60 saatlik bu sertifika programını alırken ciddi bir zaman ve emek vermek gerektiğini unutmamak gerekir. Sonuç olarak dersin sonunda hem BIM mantığını anlamış, hem de daha önce hiç kullanmamış olsanız bile seçilen BIM yazılımlarını (ilerisi için geliştirmek gerekliliğiyle birlikte) iyi bir seviyede kullanır hale geleceksiniz.
E.S.

Program Tarihleri

15/04/2024 tarihli eğitim için tıklayın.

DETAYLARI İNCELE

Eğitmenler

Prof. Dr. Ali Murat Tanyer
Doç. Dr. Mehmet Koray Pekeriçli

Eğitimin Yapılacağı Yer

Online

Süre

60 Ders Saati

Belge

Sertifika

Ücret

24.200 ₺

24.200 ₺

SINIFLARI İNCELE

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın