Bilgisayar Ağları Eğitimleri (Cisco Certified Network Associate-CCNA)

ÖN KAYIT

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek Bilgisayar Ağları Eğitimleri (Cisco Certified Network Associate-CCNA) bilgisayar ağları konusunda kendini geliştirmeyi amaçlayan kişilere temel ağ yapısı, veri iletişimi, Internet servisleri, güvenlik, otomasyon ve ağ programlama konularında bilgi ve deneyim kazandırmak için verilmektedir. Eğitimler özellikle, mesai saatleri içinde eğitime fiziksel olarak katılma olanağı bulamayan katılımcıları da kapsayacak şekilde gerçek zamanlı video konferans (Webex) ağırlıklı olarak tasarlanmıştır. Eğitim programı ve tarihleri katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirilebilecektir.

Eğitim içeriği temel olarak Cisco Networking Academy tarafından önerilen Cisco Certified Network Associate dersi kapsamındaki içeriklerinden oluşmaktadır. Eğitim 3 dönem/modül şeklinde tasarlanmıştır. Eğitim içeriği, yeni güncellenen ve bilgisayar ağları konusunda hem teorik hem de uygulamaya yönelik konuları içeren CCNA v7’dir. CCNA eğitiminin temel amacı kişileri bilgisayar ağlarının temelleri, ağ erişimi, IP kavramı ve servisleri, ağ güvenliğinin temelleri, otomasyonu ve programlaması üzerine konuları kapsamaktadır. Eğitim Cisco Webex Training/Meetings üzerinden senkron şekilde ilerleyecek ve Cisco Netacad öğrenme platformu üzerinde katılımcılar eğitime dahil edileceklerdir. İçerik, sınavlar, uygulamalar bu platform üzerinden katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Eğitimde her dönem içerisinde gruplandırılmış bölüm sınavları, her dönem zorunlu uygulama sınavları, final sınavları bulunmaktadır ve eğitimi tamamlamak için bu sınavların tamamlanması beklenmektedir.

Eğitim sonunda kişilere sistem üzerinden katılım sertifikası verilecek. Fakat 200-301 CCNA endüstri sertifikasını almak isteyen katılımcılar Pearson VUE aracılığı ile bu uluslararası yetkinlikleri edinebilirler. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara eğitim sonunda CISCO tarafından indirim kuponu (discount voucher) tanımlanacaktır.

Eğitim içerikleri Türkçe ve İngilizce olarak sunulacaktır. Eğitim takvimi aşağıda verilmiştir gerekli görüldüğü durumlarda katılımcılar bilgilendirilip değişiklikler yapılabilir.

Eğitimler ve sınavlar için daha detaylı bilgiye ulaşmak için:

Cisco Certified Network Associate (CCNA) Certification and Training

Müfredat, ortaöğretim, liseler, üniversiteler, kolejler, kariyer eğitimi veren eğitim kurumları, teknik okullar, meslek yüksekokulları ve toplum merkezleri dahil olmak üzere birçok eğitim seviyesindeki öğrenciler için uygundur. Eğitime katılmak isteyen lise mezunlarının kurs eğitmenlerin ile iletişim kurmaları gerekir.

140 ders saati

Kurs eğitmen tarafından Türkçe olarak verilecektir. Kurs içerikleri katılımcılar ile hem İngilizce hem Türkçe olarak paylaşılacaktır.

Toplam 3 Modülden oluşan eğitimde gruplanmış bölüm sınavları bulunmaktadır. Ayrıca her modül sonunda final sınavları ve uygulama sınavları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ömer Delialioğlu

Öğr. Gör. Orhan Aslan

ÖN KAYIT

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın