Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı 1. Modül

Dört modülden oluşan BTSP öncelikli olarak yaygınlaştırılmasında yarar görülen bilgilere ilişkin konularda bir dizi eğitim programı projesidir. 

ÖN KAYIT

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın

Amaç

BTSP, öncelikli olarak yaygınlaştırılmasında yarar görülen bilgilere ilişkin konularda bir dizi eğitim programı projesidir. Bu programların en özel yanı, ilkel örneklerinde olduğu gibi ders notlarının internet aracılığı ile sizlere ulaştırılmasıyla sınırlı kalmamasıdır. İlgili görsel işitsel öğelerle hazırlanan dersler ve karşılıklı etkileşim kanalları, konuları bilgisayar başında ve okumanın ötesindeki etkinliklerinizle, sıkılmadan öğrenmenizi amaçlamaktadır. 

Başvuru Koşulları

  • En az lisans programı öğrencisi (4+ yıl) veya bir yüksekokuldan mezun olmak
  • Çok iyi düzeyde bilgisayar okur-yazarı olmak; Windows işletim sistemlerine ve Firefox/Internet Explorer/Opera/Chrome tarayıcılarına aşina olmak
  • Multimedya özellikleri ve internet erişim olanağı olan bir bilgisayara sahip olmak
  • Kursların Türkçe olmasının yanında; kaynak kitaplar, referanslar ve internetten verilecek linkler İngilizce olacağı için, okuduğunu anlayacak düzeyde İngilizce bilmek
  • Her ders için haftada en az 6 saat çalışma zamanı ayırabilmek

Süre

Toplam 9 ay süren Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTSP), 8'er haftalık 4 dönemden oluşmaktadır. 2'şer kursun verileceği her dönemin sonunda sınavlar yapılacaktır.

Eğitim Dili

Kurs notları bölüm öğretim üyeleri tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlanmaktadır. Kursların işlenişi de tamamen Türkçe olup kurs kitapları, referans ve çevrim içi kaynaklar İngilizce'dir.

Belgelendirme

  • BTSP’nin 4 modülünü başarılı olan katılımcılara verilecek olan elektronik belge, ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Başkanlığı ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği tarafından onaylanmış resmi bir sertifika niteliğindedir.
  • BTSP’den ders bazında başarılı olan katılımcılara verilecek olan elektronik belge, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Başkanlığı ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği tarafından onaylanmış resmi bir katılım belgesi niteliğindedir.
  • Bu sertifika/katılım belgesi, iş başvurularında ve akademik başvurularda katılımcıya referans olabilecek nitelik taşımaktadır.
  • Sertifikalar katılımcının programı tamamladığı yılın sonunda verilmektedir. Belgeler ara dönemlerde verilmemektedir.
  • Sertifikalar ODTÜ SEM tarafından düzenlenmektedir. ODTÜ SEM gerek duyduğunda belgenin niteliği değişmeyecek şekilde belge formatında (yazı stili, boyutu, rengi, basılı ya da elektronik vb.) değişiklik yapabilecektir.

Eğitmenler

Bilgisayar Sistemleri ve Python Programlama: Dr. Özgür Kaya

Java ile Bilgisayar Programcılığına Giriş: Prof. Dr. Erman Yükseltürk

 

Konu Başlıkları

 

  1. MODÜL: Bilgisayar Sistemleri ve Python Programlama, Java ile Bilgisayar Programcılığına Giriş

Bilgisayar Sistemleri ve Python Programlama 

Bu eğitimde bilgisayar sistemlerinin yapıları, yazılım, donanım ve bunları oluşturan parçalar işlenmektedir. Giriş düzeyinde olacak olan kursta donanım ile ilgili olarak merkezi işlemci, bellekler, giriş/çıkış prensipleri anlatılacak ayrıca yazıcılar gibi çevre elemanları da işlenmektedir. Yazılım konusunda işletim sistemleri ve genel uygulama yazılımlarıyla programlama dillerine değinilmektedir.

  1. Hafta: Bilgisayar Mimarisi
  2. Hafta: Bilgisayar Ağları, Donanımı ve Giriş/Çıkış
  3. Hafta: Yazılım ve Python'a Giriş
  4. Hafta: Python'da Koşullar, Döngüler ve Fonksiyonlar
  5. Hafta: Python'da Tuple, List ve Dict Veri Yapıları
  6. Hafta Veri Yapıları
  7. Hafta Python'da Veri Yapıları
  8. Hafta Python'da Özyineleme ve Dosya İşlemleri

Java ile Bilgisayar Programcılığına Giriş

Bu eğitimin amacı, daha önce hiç programlama bilgisi olmayan katılımcılara, Java dilini kullanarak bilgisayar programları yazmayı öğretmektir. Temel programlama kavram ve uygulamaları, örneklerle gösterilecek ve katılımcı dersin bitiminde, değişik Java programları yazabilecek düzeye gelmiş olacaktır. Eğitimin belli başlı konuları şöyle özetlenebilir: Seçeneğe dayalı işleme (karar yapıları), döngüler, işlevler, diziler ve nesneye dayalı programlama.

  1. Hafta Programlamaya ve Java Diline Giriş
  2. Hafta Veri Türleri ve Atama ifadesi
  3. Hafta Basit Girdi/Çıktı
  4. Hafta Karar Verme Yapıları
  5. Hafta Döngü Yapıları
  6. Hafta İşlevler (Metotlar)
  7. Hafta Diziler (Arrays)
  8. Hafta Nesneye Dayalı Programlama Kavramları

 

ÖN KAYIT

15 ya da daha fazla kişi için mi alacaksınız?

KURUMUNUZA ÖZEL TALEP Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın